četvrtak, 24. ožujka 2016.

BAHTURA INDISKE POGAČICE TOLIKO UKUSNE DA BI IH MOGLA JESTI SVAKI DAN


Jako ukusne pržene pogačice!
Sastojci:
    4 šolje (od 2 dl) brašna
    1 šolja jogurta
    1/2 šolje mlijeka

 
1 kašičica sode bikarbone
    1/2 kašičice soli
    2 kašike ulja

Priprema:
    Sjediniti brašno, so, sodu bikarbonu i ulje. Dodati jogurt i mlijeko, pa zamijesiti tijesto. Ostaviti da odstoji na toplom oko 60 minuta.

 
Zatim tijesto podijeliti na 8 loptica, pa svaku razvaljati na pobrašnjenoj podlozi.
    Pržiti u vrelom ulju, po par minuta sa obje strane.
    Pržene spuštati na kuhinjski papir da se ocijede od ulja, pa poslužiti.
Idealne su uz kiselu pavlaku, svježi sir, suho meso, tunjevinu…

0 komentari:

Objavi komentar