ponedjeljak, 4. siječnja 2016.

NAJLJEPŠA ČOKOLADNA TORTA VRLO LAGANA ZA NAPRAVITI SA MJERAMA NA KAŠIKE


Tri kore od po:
6 belanaca
5 kašika šećera
6 kašika mlevenog keksa
3 kašike kakaoa
1 kašika brašna
Prvi fil:
4 pudinga od čokolade
1 l mleka

5 kašika šećera
400 g čokolade
Drugi fil:
18 žumanaca
10 kašika šećera
1 margarin
200 g šećera u prahu
Ostalo:
500 g šlag krema
2 čaše mineralne vode
Priprema
1
Kora: Belanca penasto umutiti sa šećerom. Kada se dobije cvrst sneg, dodati keks, kakao, brašno i lagano varjačom promešati da se sjedini. Sipati smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Peći koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Napraviti tri takve kore.
2
Fil prvi: U litar mleka skuvati puding sa šećerom. Dok je još vruće,ubaciti izlomljenu čokoladu i mešati da se otopi. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje.
3

Fil drugi: Umutiti žumanca sa šećerom i skuvati na pari pa ohladiti. Umutiti margarin sa šećerom u prahu. Dodati fil od žumanaca i izraditi mikserom. Dodavati kašiku po kašiku, sve vreme muteći, fil sa čokoladom. Dobro izraditi da se dobije homogena smesa.
4
Umutiti 500 g šlag krema sa dve čaše mineralne vode.
5
Filovati kora - fil - šlag. Ukrasiti tortu po želji rendanom crno belom čokoladom.

0 komentari:

Objavi komentar