nedjelja, 3. siječnja 2016.

JEFTIN BRZ UKUSAN GDJE ĆEŠ BOLJE OD OVOGA: VAGNI JAJE KOLAČ – Recept star bar 30 godina. Na prvo čitanje mi uopće nije bilo jasno šta tu treba da se napravi. Na kraju mi prosvjetlilo, vagni jaja i to je to. :) Najbolji biskvit za voće koji sam do sada probala.

Sastojci
6 jaja
šećera stavite koliko izvažete 6 jaja (cijela sa ljuskom važete)
brašna, isto koliko su teška 6 jaja
margarina, koliko su teška 4 jaja

1 vrećica vanili šećera
limunova korica
500-600 grama trešanja
Priprema
1. Pjenasto izmješajte margarin sa šećerom i vanilijom, naribanu limunovu koricu, pa dodajte jedan po jedan žumanjak, brašno, i na kraju snijeg od bjelanjaka.
2. Umješajte trešnje, pa žlicom lagano promješajte.

3. Smjesu pretresite u namazan i brašnom posut protvan veličine 20×30 cm. Pecite oko sat vremena na 170 stupnjeva.
Dodatno pojašnjenje:
znači, ako vam 6 jaja teži recimo 320 grama onda stavite 320 grama brašna i 320 grama šećera. Za margarin važete 4 jaja, pa koliko vam teže toliko ide margarina.

0 komentari:

Objavi komentar