Špageti su vrsta namirnica koja nas uvijek podsjeti na Italiju. Njih nalazimo gotovo u svakoj kuhinji širom svijeta, a Talijani su vrlo ponosni kada se priprema ovaj "čudesni" obrok.
Gotovo svi kuhaju špagete u nekom dubokom loncu, ispunjenom hladnom vodom što omogućava da voda provri. Malo soli je uvijek preporučljivo, a također se vjeruje da će pomoći da voda brže proključa.
Kuhinjske lekcije: Kako skuhati savršenu tjesteninu na italijanski način
Kada voda počne ključati, treba dodati špagete. Nakon toga, redovno ih treba miješati, te na taj način spriječiti lijepljenje špageta za posudu.
Ova metoda najčešće se koristi širom svijeta.
No tu je bolji način koji će vam pokazati da ste sve vrijeme tjesteninu kuhali pogrešno. Ovaj proces je brži i lakši, te će vam osigurati dobru tečnost za vaše omiljene umake.
Trebat će vam tava u koje ćete staviti špagete, što je suprotno od gore navedenih metoda. Možda izgleda malo čudno što koristite tavu, ali na kraju ćete biti oduševljeni.
Dodajte vodu preko špageta, ali hladnu. Ovo je još jedna stvar koja je upravo suprotna od uobičajenog načina kuhanja tjestenine. Hladna voda će spriječiti špagete da budu zalijepljeni jedni za druge.
0 komentari:
Objavi komentar