subota, 28. studenoga 2015.

DIVNA COKO ROZENKA BEZ PECENJA

Čoko oranž rozen torta
Jedan jednostavan blago izmenjen recept za sve one koji ne vole/ne jedu orahe i ne vole preslatke kolače.... Topi se u ustima a kombinacija čokolade i pomoranže je prosto neodoljiva!
Sastojci 
300 ml vode
150 g šećera
250 g margarina za kolače
200 g čokolade za kuvanje
2 pomorandže
300 g mlevenog keksa

1 pakovanje kore za rozen tortu
glazura
1 kašika masti
100 g čokolade za kuvanje

Priprema
1.
Prethodno zamrznuti dve pomorandže (jednu sa korom jednu bez) i neposredno pred pripremu kolača ih izrendati.
2.
U manju šerpu sipati 300 ml vode i dodati 150 g šećera, kada proključa, skloniti sa strane i  dodati margarin i čokoladu. Mešati dok se sve ne rastopi. Dodati mleveni keks i izrendanu pomorandžu i sve lepo sjediniti.
3.

Filovati odmah korice napravljenim filom, osim poslednje. Prekriti prozirnom folijom i pritisnuti kuhinjskom daskom i ostaviti u frizider da se ohladi jedno sat vremena.
4.
Glazura: Za mene je ovo najbolja glazura do sad isprobana,ne puca a prelepo se sija.
U šerpici na najnizoj temperaturi istopiti 100g čokolade i kašiku masti. Kad se čokolada istopi preliti preko tortice i ostaviti na sobnoj temperaturi pola sata a zatim staviti na hladno(špajz,frižider).


5.
Tortica je spremna za služenje isti dan, neopisivo meka i topi se u ustima.

0 komentari:

Objavi komentar