nedjelja, 25. listopada 2015.

ZEBRA ROLAT SA OVIM NEĆETE POGRIJEŠITI


Sastojci za patišpanj:
5 jaja,
6 kašika brašna,
6 kašika šećera,
1 kašika kakaoa,

1 vanil šećer,
prašak za pecivo
Način pripreme:
Belanca dobro umutiti, zatim dodati žumanca. Šećer postepeno dodati i mutiti. Na kraju dodati brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo staviti kakao. Dobijene smese je najbolje staviti u plastične kese za zamrzivač. Dobdo ih zavezati i na jednom kraju malo zaseći kako bi smesa mogla lagano da izlazi.

  Podmazati pleh i posuti brašnom. Smesu iz kesica naizmenično ređati u pleh. Peći na umerenoj temperaturi. Vruć patišpanj urolati u vlažnu krpu. Ostaviti da se ohladi. Fil za rolat možete napraviti od običanog pudinga. U pola litra skuvati dva pudinga od vanile ili čokolade po ukusu. U kuvani puding dodati pola margarina i filovati rolat unutra. Stvar ukusa i prakse.

0 komentari:

Objavi komentar