polpete
500 gr. mljevenog miješanog mesa
5 žlica zobenih pahuljica
2 dl. mlijeka
2 kom. mrkve
1 glavica crvenog luka
3 češnja češnjaka
5 krumpira
1 kom. jaja
sol, papar, Vegeta, muškatni oraščić
2 žlice ulja
umak
ulje
brašno
mlijeko
kiselo vrhnje
sol, muškani oraščić
Priprema
1.
U mlijeku sam namočila zobene pahuljice, u to sitno naribala mrkvu i izmiješala.
2.
Ogulila sam i naribala krumpir, dodala jaje i začine.
3.
Zamiješala sam i dobro zamijesila smjesu za polpete i ostavila da se malo odmori.
4.
U tavu na ulje stavljala sam nesto veće polpete i popržila ih s obe strane.
U međuvremenu sam napravila bešamel umak i umiješala kiselo vrhnje, ostavila da zakipi, uz miješanje.
5.
Popržene polpete složila sam u vatrostalnu posudi i prelila umakom. Pekla sam u pećnici na 200C 40 minuta.
6.
Kad mi se činilo da je gotovo, izvadila sam na stol i podijelila na tanjure!!!
Posluživanje
Ovo je potpuno jelo: meso, krumpir, povrće, umak. Prilog nam je bila svježa zelena salata.
Za nas troje bilo je dovoljno ovih sedam polpeta, ali ostalo je dosta smjese od koje sam napravila male kuglice i zamrzla za neki sljedeći recept!
http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar