petak, 9. listopada 2015.

RUČAK KOJI VAM NIKADA NEĆE DOSADITI: MIJEŠANE POLPETE IZ PEĆNICE


Sastojci
    polpete
    500 gr. mljevenog miješanog mesa
    5 žlica zobenih pahuljica
    2 dl. mlijeka
    2 kom. mrkve
    1 glavica crvenog luka
    3 češnja češnjaka
    5 krumpira

    1 kom. jaja
    sol, papar, Vegeta, muškatni oraščić
    2 žlice ulja
    umak
    ulje
    brašno
    mlijeko
    kiselo vrhnje
    sol, muškani oraščić


Priprema
    1.
    U mlijeku sam namočila zobene pahuljice, u to sitno naribala mrkvu i izmiješala.
    2.
    Ogulila sam i naribala krumpir, dodala jaje i začine.
    3.
    Zamiješala sam i dobro zamijesila smjesu za polpete i ostavila da se malo odmori.
    4.
    U tavu na ulje stavljala sam nesto veće polpete i popržila ih s obe strane.
    U međuvremenu sam napravila bešamel umak i umiješala kiselo vrhnje, ostavila da zakipi, uz miješanje.

    5.
    Popržene polpete složila sam u vatrostalnu posudi i prelila umakom. Pekla sam u pećnici na 200C 40 minuta.
    6.
    Kad mi se činilo da je gotovo, izvadila sam na stol i podijelila na tanjure!!!
Posluživanje
Ovo je potpuno jelo: meso, krumpir, povrće, umak. Prilog nam je bila svježa zelena salata.
Za nas troje bilo je dovoljno ovih sedam polpeta, ali ostalo je dosta smjese od koje sam napravila male kuglice i zamrzla za neki sljedeći recept!
http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar