petak, 9. listopada 2015.

OVO JE NEŠTO SASVIM NOVO: NAPUHANCI OD SIRA ZA SAMO 10 MIN. A TAKO SU ME ODUŠEVILI


Fine, mekane i vazdušaste pogačice-hrpice ( mada nisu kao one klasične pogačice od tijesta) i što je najvažnije se tope u ustima.
 Sastojci
    200 gr. sira tipa trapista,gaude
    1 jaje
    150 gr. Pšenično glatko brašno Podravka
    0,50 dcl. mlijeka

    3 žlice tekućeg jogurta
    1/2 kesice prašak za pecivo
    prstohvat soli i papra
Priprema
    1.
    Pečnicu uključimo na 190 stepeni, pleh obložimo papirom za pečenje.
    Izmutimo viljuškom jaje, dodamo jogurt i mlijeko.
    2.

    Izmješamo brašno i prašak za pecivo.Dodamo sol,papar i izmješamo.Dodamo suhu smjesu u tečnoj smjesi i lepo izmješamo.Na kraju dodamo naribani sir na krupnom djelu ribeža i kuhačom lepo izmješamo.Količinom od jedne žlice stavljamo hrpice na rastojanju jer se kod pečenja napuhaju i rašire. Zatim kad se malo ohlade padnu malo.
    Pečemo ih 12-14 min, pazite da ne postanu braon boje, moraju da budu zlatno svjetle boje.
Posluživanje
Poslužite ih za doručak ili večeru sa jogurtom ili kiselim mlijekom.Dobar tek !!!
http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar