Sastojci
Potrebno je:
500 g gotovih kora za pitu
malo ulja
Za fil:
500 g sitnog sira
2 jajeta
1 čaša jogurta
ako je potrebno posoliti
Priprema
1
Kore razdvojiti jednu od druge, i po dve pripremiti za filovanje. Pripremiti mešavinu vode i ulja i prvu koru poprskati.
2
Staviti preko nje drugu koru. Sir pomešati sa jajima i jogurtom (ako sir nije slan dodati malo soli). Pripremljenim filom filovati koru.
3
Filovane kore presaviti tako da dobijete široku traku. Nemojte urolati.
4
Dobijenu traku savijte od ćoška prema unutrašnjem delu i nastavite savijati dok ne dobijete trougao.
5
Postupak ponoviti sa preostalim korama dok se sav materijal ne utroši. Pre pečenja premažite trouglove sa mešavinom vode i ulja. Trouglove ređajte u namazanu tepsiju i peći oko 20 minuta na 250 stepeni.
0 komentari:
Objavi komentar