Sastojci
Tijesto
300 gr brašna
100 gr putera
100 gr šećera
½ kašičice praška za pecivo
3 kašike milerama
1 jaje
Krema
500 ml mlijeka
200 gr šećera
150 gr putera
100 gr čokolade
4 kašike brašna
1 kašika kakaa
500 ml mlijeka
200 gr šećera
150 gr putera
100 gr čokolade
4 kašike brašna
1 kašika kakaa
Preljev
100 gr čokolade
60 gr putera
2 kašike vode
2 kašike šećera
2 kašike ulja
100 gr čokolade
60 gr putera
2 kašike vode
2 kašike šećera
2 kašike ulja
Način pripreme
Umijesite tijesto od svih navedenih sastojaka i podijelite na četiri dijela.
Razvucite i svaku pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 10-ak minuta.
Šećer otopite dok se ne karamelizira pa prelijte sa 400 ml vrelog mlijeka i kuhajte dok se ne otopi.
Otopite čokoladu i puter, ostatak mlijeka umutite sa brašnom i kakaom pa dodajte u karamel smjesu zajedno sa čokoladom i puterom pa kuhajte dok se ne zgusne.
Kore mažite kremom i slažite jednu na drugu.
Otopite čokoladu, puter, šećer, vodu i ulje pa prelijte preko kolača.
Razvucite i svaku pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 10-ak minuta.
Šećer otopite dok se ne karamelizira pa prelijte sa 400 ml vrelog mlijeka i kuhajte dok se ne otopi.
Otopite čokoladu i puter, ostatak mlijeka umutite sa brašnom i kakaom pa dodajte u karamel smjesu zajedno sa čokoladom i puterom pa kuhajte dok se ne zgusne.
Kore mažite kremom i slažite jednu na drugu.
Otopite čokoladu, puter, šećer, vodu i ulje pa prelijte preko kolača.
izvor : http://www.domacica.com
0 komentari:
Objavi komentar