subota, 10. listopada 2015.

O OVOM SLATKIŠU SE NE MORA PRIČATI RADIJE GA ISPROBAJTE



Sastojci
Tijesto
300 gr brašna
100 gr putera
100 gr šećera
½ kašičice praška za pecivo
3 kašike milerama
1 jaje
Krema
500 ml mlijeka
200 gr šećera
150 gr putera

100 gr čokolade

4 kašike brašna
1 kašika kakaa
Preljev
100 gr čokolade
60 gr putera
2 kašike vode
2 kašike šećera
2 kašike ulja
Način pripreme
    Umijesite tijesto od svih navedenih sastojaka i podijelite na četiri dijela.
    Razvucite i svaku pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 10-ak minuta.

    Šećer otopite dok se ne karamelizira pa prelijte sa 400 ml vrelog mlijeka i kuhajte dok se ne otopi.

    Otopite čokoladu i puter, ostatak mlijeka umutite sa brašnom i kakaom pa dodajte u karamel smjesu zajedno sa čokoladom i puterom pa kuhajte dok se ne zgusne.
    Kore mažite kremom i slažite jednu na drugu.
    Otopite čokoladu, puter, šećer, vodu i ulje pa prelijte preko kolača.

0 komentari:

Objavi komentar