utorak, 20. listopada 2015.

NAJBOLJE TIJESTO I RECEPT ZA PALAČINKE KOJE SAM DO SADA PROBALA A ŠTO JE JOŠ INTERESANTNO DA SVE IDE PO 4 OD SASTOJAKA!


ove palačinke budu fino meke i nisu ni malo masne ni gumene kada se zargizu.filujte ih po želji.....
Sastojci
    tijesto za palačinke
    4 jaja
    400 gr. brašna
    4 dcl. mlijeka


      4 dcl. kisele-mineralne vode
    4 kašike ulja
    malo soli
    1 kesica vanilin šećera
Priprema
    1.
    jaja žicom-mutilicom blago umutiti pa dodati polovinu brašna i mlijeka i sve dobro sjediniti.zatim u to dodati drugu polovinu brašna i  mlijeka,malo soli,vanilin šećer i ulje pa ujednačiti da nema grudvica.na kraju dodati kiselu vodu i dobro promješati.smjesu ostaviti 1'h u frižideru.
    2.

      tavu za palačinke podmazati sa par kapi ulja i dobro je zagrijati a zatim u nju izliti jednu kutlaču smjese,brzo i ravnomjerno je razliti na sve strane tave i peći par sekundi sa jedne strane,pa palačinku prevrnuti na drugu stranu i peći isto toliko.
    3.
    pečene palačinke slagati jednu na drugu,najgornju poklopiti drugim prevrnutim tanjirom i filovati ih po želji.
    Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar