subota, 10. listopada 2015.

MUSAK OD MLJEVENOG MESA I KROMPIRA NAJLAKŠE SE PRAVI A UKUS JE VRHUNSKI

P1250026
Sastojci:
– 400 gr mljevenog mesa
– 1 kg krumpira
– 1 glavica luka
– 3 jaja

– 1 kiselo vrhnje
– malo mlijeka
– sol
– papar
– začin crvena paprika
– vegeta po želji
Priprema:
Krumpir očistiti, narezati na fete i posuti sa malo soli i vegete. Bijeli luk narezati i pirjati na malo ulja dok ne poprimi zlatno-žutu boju, potom dodati mljeveno meso, sol, papar i crvenu papriku. Sve zajedno pirjati desetak minuta na laganoj vatri.

Posudu za pečenje premazati uljem i naslagati fete krumpira na dno. Potom dodati mljeveno meso i prekriti ostatkom krumpira. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200 ºC oko 45 minuta. Pripremite umak od umućenih jaja, vrhnja i malo mlijeka i začina (sol, papar, crvena paprika). Musaku prelijte sa umakom i vratite u pećnicu na još 15 minuta. Poslužite uz dosta salate. U slast!
Izvor: recepti-svijeta.com

0 komentari:

Objavi komentar