subota, 24. listopada 2015.

JEDNOSTAVAN I BRZ NEPEČENI KOLAČ ZA 20 MINUTA GOTOV


Sigli su vam gosti i uz kafu želite da im servirate slatkiš. Ovo je naš predlog za najbrži desert.
Sastojci:
800 gr. petit keksa
1/2 l. mleka
200 gr. cokolade

250 gr. margarina
3 kesice vanila secera
Glazura
200 gr. cokolade za kuvanje
1,5 dcl slatke pavlake
1 kasika margarina
Priprema:
U toplom mleku istopiti cokoladu, margarin i vanila secer. Keks izmrviti, preliti sa toplim mlekom i izmesati. U kalup, oblika po zelji, stavite foliju da bi kolac kasnije mogli lako da izvadite, rasporedite smesu od kesa i ostavite u frizider na dva, tri sata da se stegne.

Priprema glazureDobro zagrejati slatku pavlaku,skinuti sa sporeta, staviti u nju komadice cokolade i margarina , izmesati da se dobije glatka i sjajna smesa i kada se ohladi na sobnu temperaturu preliti preko gotovog kolaca

0 komentari:

Objavi komentar