četvrtak, 1. listopada 2015.

HRSKAVI KROMPIR LJEPŠI OD POMFRITA I OD SVIH POMFRITA IZ RAZNI ŠERPI, FRITEZA, TIGANJA...


"Ha! Prženi krompir-ko postavlja recept još za to"? Verovatno se neko pita.To sam se i ja pitala, kada sam videla ovaj recept. Ali, samo dok nisam spremila krompir na ovaj način.
 Sastojci
    4 veća krompira
    1,5 kašika brašna

    1,5 kašičica gustina
    1/2 praška za pecivo
    so, ulje,
Priprema
    1.
    Oljušten i opran krompir, iseći na štapiće i dobro prosušiti na kuhinjskoj krpi.
    2.
    Krompir staviti u širu činiju i po njemu posuti mešavinu brašna, gustina, praška za pecivo i soli. Promešati da svaki štapić bude dobro uvaljan.

    Odmah staviti u zagrejano ulje, i pržite povremeno mešajući da lepo porumeni sa svih strana.
    3.
    Vaditi na papirni kuhinjski ubrus, da se ocedi višak masnoće. I vaš najhrskaviji pomfrit je gotov.
Posluživanje
Služiti kao prilog uz mesa i ribu, ili samo uz kečap, pavlaku, salatu...
http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar