subota, 10. listopada 2015.

FENOMENALNA ČOKOLADNA PANNA COTTA


Sastojci
200 g čokolade za kuhanje
2,5 dl mlijeka
2,5 dl slatke pavlake
5 žumanjaka

120 g šećera
1 kašika gustina
1 kesica želatina, goveđeg porijekla, u prahu
4 kašike vode
Priprema
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti izlomljenu čokoladu za kuhanje, mlijeko i slatku pavlaku. Kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne dobije fina kompaktna smjesa.
2. Posebno sjediniti žumanjke, šećer i gustin te mutiti mikserom da se dobije svijetložuti krem.
3. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.

4. Zatim sjediniti fil od čokolade s filom od žumanjaka, dodati želatin i ostaviti na umjerenoj temperaturi da proključa. Potom uz neprestano miješanje kuhati još 2 min.
5. Odgovarajuće kalupe pokvasiti hladnom vodom i sipati u njih pripremljeni čokoladni fil. Ostaviti u frižideru da se stegne.
www.kuhajtesauzitkom.com

0 komentari:

Objavi komentar