Bez pečenja, s jednostavnom podlogom od keksa.
SASTOJCI
200 g Petit Beurre keksa
800 ml vrhnja za šlag
800 ml mlijeka
14 žlica škrobnog brašna
6 žlica šećera
2 vanilin šećera
150 g čokolade za kuhanje
150 g bijele čokolade
POSTUPAK
U posudu staviti mlijeko i vrhnje za šlag i ručno promiješati.
Oduzeti 250-300 ml dobivene tekućine i u to dodati škrobno brašno.
Električnom mješalicom dobro promiješati.
Dobivenu smjesu vratiti u posudu s mlijekom i vrhnjem za šlag te dodati obje vrste šećera.
Kuhati kao puding uz stalno miješanje.
Skuhanu kremu podijeliti na dva jednaka dijela.
U jedan dio staviti natrganu čokoladu za kuhanje, a u drugi natrganu bijelu čokoladu.
Za početak promiješati ručno dok se rastope komadi čokolade, a zatim do kraja izmiješati električnom mješalicom.
Kekse poslagati u lim za pečenje (unutarnje mjere 35×22 cm, visoki).
Žlicom ih malo preliti toplim mlijekom.
Izliti crnu kremu i ravnomjerno ju rasporediti.
Na crnu kremu izliti bijelu kremu i ravnomjerno ju rasporediti.
Staviti u hladnjak da se dobro ohladi.
Nakon hlađenja ukrasiti po izboru i servirati.
0 komentari:
Objavi komentar