Sastojci:
Tijesto:
– 4 jaja
– 15 kašika šećera
– 15 kašika brašna
– 15 kašika ulja
– 15 kašika mlijeka
– 2 kesice vanilija šećera
– 1 kesica praška za pecivo
Fil
– 2 pudinga od vanilije
– 500 ml mlijeka
– 1 šolja šećera
– 2 kesice vanilija šećera
Za posuti:
– šećer
Priprema:
Umutiti tijesto od navedenih sastojaka.
Pa pola tijesta od biskvita istresti u tepsiju koju ste pouljili i staviti u rernu da se malo zapeče. Oko 5 minuta na temperaturi od 180 C.
Za to vrijeme pripremiti pudig kao na uputstvu na kesici. Vama na volju ostavljamo želite dodati neko voće.
A ako imate štapić vanilije koristite njega umjesto vanilije iz kesice jer je još ljepše. Tako sto ćete vaniliju staviti u mlijeko.
Pa po malo pečenoj kori posuti još vruć puding
Pa drugu polovicu tijesta za biskvit presuti preko pudinga.
Vratiti u rernu i kolač ispeći do kraja.
Još dok je vruć posuti ga kristal šećerom.
0 komentari:
Objavi komentar