Sastojci
♥ II varijanat Pišpalji
400 gr Glatkog brašna Podravka
1 svježa kockica germe
po 1 mala žličica soli i cukra (šećer)
3 žlice maslinova ulja
2-3 dcl mlake vode (kod mene 2 dcl)
♥ Pispalji I varijanta
1 kg Glatkog brašna Podravka
1 1 friški kvas (kockica germe)
1 jaje
1 žlica soli
vode po potrebi (cca oko 4- 4,5 dcl)
Priprema
1.
Radila sam ih u dvije varijante ovi u koraku 1 su po originalu (od Zarine bake Radmile) sa jajetom....
♥☼ Pispalji I
po kila brašna, jedno jaje, malo soli i kocka friškog kvasa. U ćikaru stavimo izmrvljeni kvas i ulijemo jedan dec mlake vode. Kad se kvas digne, istresemo ga u prethodno pripremljenu teću s brašnon. Dodamo malo soli i jedno jaje. Sve skupa misimo i dodajemo mlake vode dok nam tisto ne bude glatko ki za kruv. Kad tisto uskvasa, razvaljamo ga u željeni oblik. Frigati ih u tavi na vrilom ulju. Nakon dvi-tri minute okrene se na drugu stranu sve dok ne porumene. Kad su gotovi, posuti ih cukron.
2.
Jedan dio razvaljam u elipsasti (okrugli ..kockasti oblik) i stavim malo šunke i sira preklopim stisnem prstima i na vrelo ulje Jako je fino ..njih ne posipamo cukrom.odlični brzinski doručak ili večera.
utorak, 23. kolovoza 2016.
ODLIČAN BRZINSKI DORUČAK...Pispalji
00:57
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar