nedjelja, 21. kolovoza 2016.

KIFLICE ZA 10 MINUTA...PRIPREMA SKROZ DRUGAČIJA Videcete u receptu zasto.


Sastojci
    750 gr brasna
    150 gr putera
    3 zlice secera u prahu
    2 zlicice soli
    1/2 litre mleka
    50 gr svezeg kvasca

   
1 jaje i malo soli
    Ako pravite slatka peciva:
    750 gr brasna
    150 gr putera
    125 gr secera u prahu
    1/2 litre melka
    50 gr svezeg kvasca
    1 jaje i malo secera
    0k0 30 - 40 gr otopljena putera za premaz

Priprema
    1.
  Prokuvajte kratko mleko pomesano sa secerom u prahu i puterom ( do tacke vrenja). Ohladite smesu do 37 stepeni ( na dodir prsta ), u smesu umutite svezi kvasca. Dodajte brasno i so. Umesite glatko testo.
 2.


Od testa odma oblikuijte 20 jufki. Svaku jufku tanko rastanjite i uvijte u kiflu. Kifle redjajte u pleh prekriven papirom za pecenje. Prekrijte pleh kuhinjskom krpom i ostavite da stoji 1 sat na sobnoj temperaturi. U medjuvremenu zagrejte pecnicu na 250 stepeni.
  3.
Pred pecenje premazite svaku kiflu umucenim jajetom u koga ste dodali malo soli. Pecite 8 minuta u zagrejanoj pecnici na 250 stepeni. Pecene kifle premazite otopljenim puterom ili margarinom ( 30 - 40 gr

0 komentari:

Objavi komentar