srijeda, 29. lipnja 2016.

TIKVICE ALA POMFRIT - Sezona je tikvica. Volim ih i pripremam na razne načine….a ovo su pohane ala pomfrit...jaako se svidjaju i onima koji inače ne vole tikvice


Sastojci:
1 tikvica
1 šalica krušnih mrvica
½ šalice sira parmezana

1-2 jaja (ovisno o veličini)
1 žličica origana
1 žličica soli
ulje za prženje
malo brašna (za paniranje)

Priprema
1.
Tikvice operite pa im odrežite krajeve i narežite ih na štapiće (kao krumpir za pomfrit)
Posolimo ih i ostavimo 20-tak minuta da puste vodu
2.
jaje posebno istucite u jednoj posudi, a u drugoj  izmješajte krušne mrvice, parmezan, origano i sol.
Tikvice prvo namočite u jaja, a onda u smjesu krušnih mrvica sa začinima.

3.
Tako panirane tikvice pržite na ugrijanom ulju i s jedne i s druge strane oko 4-5 minuta dok ne porumene.
4.
ili zdravija varijanta:  posložite „pomfrit“ na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne dobiju lijepu rumenu boju (na pola pečenja okrenite)
Posluživanje
Pohane tikvice servirajte uz meso i salatu po želji za ručak, ili kao laganu večeru s kraljevskim dipom.

0 komentari:

Objavi komentar