srijeda, 15. lipnja 2016.

RECEPT PO KOME MLADI KROMPIRI DOBIVAJU NOVU DIMENZIJU UKUSA...ZAISTA DIVAN RUČAK


Sastojci
     1 kg duguljastih krumpira
     2 v.ž ulja
      sol,papar
     2 crvene paprike

   
2 češnja češnjaka
     1 svežanj peršinovog lišća
     25 dag mozzarele
     2 dcl slatkoga ili kiseloga vrhnja

Priprema
    Krumpire dobro oprati,ili oguliti i oprati te uzdužno prepoloviti.Ulje zagrijati u tavi.Krumpire peći na ulju oko 5 minuta sa svih strana na umjerenoj temperaturi.Zatim krumpire izvaditi,posoliti i popapriti.
    U međuvremenu pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva.Paprike oprati,prepoloviti,ukloniti sjemenke te što sitnije narezati.Češnjak oljuštiti,protisnuti te dodati paprikama.Peršin sitno nasjeckati.Mozzarelu ocijediti te narezati na male kocke.

   
Krumpire posložiti u lim za pečenje ravnim dijelom prema gore.Papriku,peršin,mozzarelu i kiselo vrhnje  promiješati.Dodati sol i papar.Smjesu razdijeliti na svaku polovicu krumpira.
    Krumpire peći  oko 30 minuta,dok se sir posve ne rastopi te dobije zlatnosmeđu boju.Poslužiti uz salatu po želji.
    Kod nas uz omotana jetrica.

0 komentari:

Objavi komentar