Sastojci
tijesto;
50 dag Glatkog brašna Podravka
1 kocka svežeg kvasca
7,5 dag šećera
malo soli
oko 2 dcl toplog mlijeka
nadjev;
1 Puding okus vanilija Dolcela
3 v.ž šećera
5 dcl mlijeka
šaka grožđica
premaz;
oko 1 dcl vode
2 Vanilin šećer Dolcela
Priprema
1.
Skuhajte puding sa šećerom pa ga uz povremeno miješanje ohladite.Dok se puding hladi zamijesite tijesto.Kvasac namočite sa šećerom i toplim mlijekom.Kad se kvasac digne dodajte brašno i malo soli pa zamijesite tijesto i ostavite na toplom da se digne.
2.
Premijesite ga i podijelite na 2 dijela.Svaki tanko razvaljajte i premažite nadjevom.Ja sam puding podijelila na pola ,i u jedan dio stavila grožđice.Tijesto premažite pudingom,i što čvršće zarolajte.Režite šnite debele oko 1,5 cm.
3.
Stavljajte ih u lim obložen pek-papirom.Ostavite da se malo dižu.Stavite ih peći na 180 stupnjeva i pecite dok lijepo ne porumene.
4.
Za premaz pomiješajte vodu sa vanilin šećerom.Još vruće pužiće premazati kistom sa šećernom vodom.
0 komentari:
Objavi komentar