petak, 10. lipnja 2016.

Probala sam razna testa za rezance,sa vodom, sa mlakom vodom, sa vise brasna, vise jaja, :) ali ova mera mi je najbolja.


SASTOJCI:
4 dl glatkog brašna
2 cijela jaja


2 žumanjka
1-2 žlice hladne vode
prstohvat soli
PRIPREMA:
U pliću široku posudu staviti glatko brašno. U sredinu brašna napraviti jamicu u koje staviti cijela jaja, žumanjke, sol i vodu. Sa nožem početi mijesiti u krugovima od sredine prema van..... a zatim nastaviti mijesiti rukom. Kada se smjesa poveže, prebaciti na dasku i nastaviti mijesiti rukom, dodavajući po potrebi malo brašna, dok tijesto ne postane glatko i čvrsto. Podijeliti na pet dijelova.....


.... i razvaljati ih vrlo tanko....... pa malo posušiti radi lakšeg rezanja. Razvaljano tijesto izrezati na trake, zarolati i rezati oštrim nožem. Iako imam mašinicu za razance, ipak mi je njadraže narezati ručno. Narezane rezance dobro posušiti na stolnjaku ..... .... i spremiti u kutiju.

0 komentari:

Objavi komentar