Sastojci
Potrebno vam je:
1 pakovanje šampinjona (oko 20 komada),
225 g krem sira sa ukusom luka ili vlasca (kao beli luk),
1/4 kašičice belog luka u prahu, ali može i svežeg,
1/4 kašičice slatke paprike,
1/2 kašičice soli,
po izboru – 1 kašika tabasko sosa,
3 jaja,
šolja brašna,
prezla,
mast ili ulje za pohovanje.
Priprema:
Očistite i operite 20-ak šampinjona i pažljivo izvadite peteljke. Potrebno je da ostane udubljenje koje ćete nadevati filom od krem sira.
Odstraniti peteljke sa šampinjona.
Zatim u posebnu posudu stavite krem sir, dodajte so, papriku, beli luk i tabasko sos i sve sjedinite kašikom.
Fil od krem sira.
Sada svaku pečurku napunite dobijenom masom.
Napuniti šampinjone filom od krem sira.
Uzmite sada tri odvojene posude. U jednu stavite jaja i izmutite ih, u drugu brašno, a u treću prezlu. Kao i obično, uvaljajte šampinjone prvo u brašno, zatim u jaje (možete 2 puta, da bi bio čvršći sloj) i zatim u prezlu.
Paniranje šampinjona.
Stavite punjene šampinjone u frižider na 30 minuta. Za to vreme u dublju šerpu ili fritezu stavite dosta masti ili ulja i dobro zagrejte. Kada je vrelo, pomoću šupljikave kašike spustite punjene šampinjone da se pohuju.
Pohovanje šampinjona.
Kada šampinjoni porumene sa obe strane, izvadite ih na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće. Zatim ih servirajte tople.
0 komentari:
Objavi komentar