Omiljeni italijanski specijalitet u ekspresno-brzoj varijanti se možda neće dopasti baš svima, ali svakako vam preporučujemo
Ukoliko koristite nekuvane lazanje, ostavite ih da omekšaju u toploj void pre pripreme.
Sastojci:
- 1 kašičica maslinovog ulja
- ½ čena belog luka
- 1 kašika svežeg origana ili ½ kašičice sušenog
- 1 šolja seckanog paradajza
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice bibera
- 2 kore lazanje
- ¼ šolje rikota sira
- 3 do 4 parčeta mocarele
- 1 kašika parmezana
- 1 kašika svežeg bosiljka
- Gotov bolonjeze sos
- Pečurke po želji
Priprema:
Pripremite čiste tegle i u njima pomešajte ulje, beli luk, pečurke, origano, paradajz sos, bolonjeze sos, so i biber. Stavite u mikrotalasnu na 1 do 2 minuta tek da povrće omekša.
Uzmite drugu šolju pa ređajte red izlomljenih lazanja, red sosa, pa red sira. Završite tako da gornji sloj bude parmezan. Vratite u mikrotalasnu na 30 do 60 sekundi, u zavisnosti od jačine.
0 komentari:
Objavi komentar