Sastojci
250 gr junetina
60 gr brašna
senf
70 ml belog vina
vegeta, biber, ruzmarin, bosiljak, so
25 gr maslaca
malo ulja
oko 2dl vode
Priprema
1.
Dobro istucite juneće šnicle tučkom.
Sa jedne strane (gornje) namažite svaku šniclu sa senfom, tako da pokrijete meso.
U šerpu u kojoj ćete pripremati stavite ulje da se zagreje.
2.
Kada je ulje ugrejano svaku šniclu spustite prvo u brašno, tako da se brašno zalepi sa donje strane, potom spuštajte u vrelo ulje tako da vam strana sa senfom bude gore, a strana sa brašnom na ulju.
Ostaće vam brašna na tacni, ostavite trebaće vam na kraju.
3.
Lagano tako propržite, pa dodajte belo vino. Poklopite i ostavite da se dinsta. Lagano dodajite povremeno vodu.
Začinite po ukusu, dodajte začine koje sam ja navela, ili dodajte začine po vašem ukusu.
4.
Dinstajte tako oko 20 min. Na kraju dodajte preostalu vodu. Maslac izgnječite sa preostalim brašnom, pa dodajte u šnicle. Mešajte da vam se ne stvore grudvice.
5.
Ukoliko vam bude previše gusto dodajte malo vode i promešajte.
0 komentari:
Objavi komentar