Ma, mi smo umakali i u šerpu i u tanjire.
Sastojci
300 g teleće plećke
500 g krompira
300 g crvenog luka
2 paradajza
1 paprika
aleva paprika
Vegeta
biber
so
ulje
Priprema
1.
Komad teleće plećke izrezati na kocke. Krompir oguliti i izrezati na veće kocke. Luk oguliti i izrezati na krupne komade. Paradajz oprati i izrezati na kocke. Palcem ruke pritiskati oko peteljke paprike da se napravi rupa, pa papriku očistiti od sjemenki, oprati i narezati na kolutove.
2.
Šerpu nauljiti. Redati meso i povrće i svaki sloj soliti i biberiti. Prvo rasporediti luk po ulju, zatim meso, po mesu krompir.
3.
Po krompiru rasporediti paprike i, kao zadnji sloj, poredati paradajz.
4.
Šerpu poklopiti i, bez dodavanja vode, staviti na laganu temperaturu da se dinsta. Nakon otprilike 30 minuta, kada sokovi iz mesa i povrća ispare, početi dodavati po 100 ml vruće vode po potrebi.
Ćevabiti, tj. dinstati 2 sata na laganoj temperaturi.
5 minuta prije kraja, dodati malo aleve paprike i Vegete po želji.
0 komentari:
Objavi komentar