Sastojci
450 g petit beure keksa
4 vrečice pudinga od čokolade
1 l mlijeka
6 žlica šečera
2 vrečice šlaga u prahu
1 čašica vrhnja (crveno)
100 ml mlijeka
250 g margarina
2 žlice šečera u prahu
+ mlijeko za namakanje keksa
Priprema
1.
U litri mlijeka skuhajte 4 vrečice pudinga pomiješan sa 6 žlica šečera. Kada je puding kuhan,ohladite ga. Dok se puding hladi, u jednu posudu stavite 250 g margarina i 2 žlice šečera u prahu te dobro razradite. Kad je puding ohlađen postepeno ga stavljate u posudu sa margarinom i miksajte dok se ne dobije lijepa krema.
2.
U 100 ml mlijeka stavite dvije vrečice šlaga u prahu i miksajte,kada šlag dobije dovoljnu čvrštoću stavite čašicu vrhnja i miksajte još 2 minute.
3.
Petit kekse namočite dobro u toplom mlijeku i slažite na dno tepsije.Zatim na kekse stavite kremu od pudinga,opet sloj keksa,zatim šlag te opet sloj keksa.Na kekse naribajte čokoladu za kuhanje te stavite kolač u hladnjak da se ohladi barem 1 sat
0 komentari:
Objavi komentar