Sastojci
1 krastavac
100 gr feta sira
50 gr rikote (ili sitnog sira)
1 češanj belog luka
1 kašika seckane mirođije (može i suve)
po ukusu bibera
za dekoraciju : čeri paradajzići, peršun, mirođija..
Priprema
1.
Oprati i osušiti krastavac i preseći ga po dužini na pola. Kašičicom izdubiti sredinu sa semenom.
2.
U činijici izgnječiti fetu, dodati rikotu (sitni sir), seckani beli luk i seckanu mirođiju i sve dobro izmešati.
3.
Dobijenom masom napuniti polutke krastavca, malo prohladiti u frižideru, pobiberiti, pa seći oštrim nožem komade širine 2 cm.
4.
Dekorisati po želji (ja sam imala minijaturne čeriće) i poslužiti.
5.
Odlično je kao meze uz pićence, a može da bude prilog, salata, deo fingerfood posluženja..
0 komentari:
Objavi komentar