![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjXhyGtAdIQfSrdyWtfPhu-jknkW0pSzVzmEyhBfJbe5VAhGHUX0H-P7jqtlTHw_D0iq_8Qn58FTdomWdsvEjo-JtuGTzMWNQGnusq8rRQqkTRYlA3fkMjEIjn0ZL28ir9-4AkNNDcZ7w/s280/1934559_959753680788094_8431962156964272053_n.png)
Sastojci
1 l mlijeka
2 pudinga od vanilije
250 gr šećera
3 vanilijin šećera
1 čokolade za kuhanje
200 gr mljevenih lješnjaka
200 gr kokosa
200 gr mljevenog keksa
1 kutija petit keksa
2 šlag pjene
250 gr margarina
Priprema
1.
Puding razmutiti s malo mlijeka, a preostalo mlijeko staviti sa šećerom da prokuha pa mu dodati razmućeni puding. Kuhati dok se ne zgusne.
2.
Kad se fil ohladi dodati mu vanilijin šećer i margarin, pa podijeliti smjesu na 3 jednaka dijela.
3
U prvi dio dodati istopljenu čokoladu i lješnjake, u drugi kokos, a u treći mljeveni keks.
4.
Slagati red keksa- fil sa čokoladom i lješnjacima, red keksa- fil sa keksom, red keksa- fil sa kokosom, red keksa- šlag ( cijeli tortu ukrasiti)..
Nema komentara:
Objavi komentar