srijeda, 11. svibnja 2016.

PUNJENE TIKVICE ZA VRHUNSKI UŽITAK, KAKO U PRIPREMI TAKO I U KONZUMACIJI OVOG UKUSNOG OBROKA!

Punjene tikvice
Sastojci
5-6 manjih tikvica
1 glavica crvenog luka
0,5 kg mješanog mljevenog mesa


lovorov list
koncentrat rajčice
sol
papar
češnjak u prahu
20 dkg sir gauda (ili neki drugi sir po želji)

Priprema
1.
Nasjeckati crveni luk i propržiti na ulju, te na to dodati mljeveno meso, lovor i začine.
Dinstati oko pola sata uz podljevanje vodom po potrebi.
2.


Za to vrijeme pripemite tikvice. Dobro ih operite, prerežite uzduž te izdubite malom žličicom.
3.
Meso tikvice koje ste izdubili staviti u lonac s mljevenim mesom da omekša.
4.
Pri kraju dodati par žlica koncentrata od rajčice.
5.
Puniti tikvice tako pripremljenim nadjevom te posipati naribanim sirom.
Zapeći u pećnici na 180C oko 40 min

0 komentari:

Objavi komentar