Sastojci
1.20 kg piletine (batak, karabatak)
600 g crvenog luka (8 kom)
mast ili suncokretovo ulje
2 crvene rog paprike
1 zelena rog paprika
1 žlica blagog ajvara
1/3 žličice ljutog ajvara
sol
1/2 žličice mljevenog crnog papra
malo pilećeg temeljca ili vode
Priprema
1.
Batke ili karabatke ili oboje očistiti i zarezati duž kosti s obje strane. Blago posoliti.
U široj tavi zagrijati ulje, pa pržiti meso na jačoj vatri s obje strane dok ne porumeni.
Izvaditi na tanjur.
2.
Na istom ulju pržiti na listiće rezan crveni luk dok ne omekša.
Dodati na trakice ili kocke narezane obje paprike i nastaviti pržiti na laganoj vatri dok i paprika ne omekša.
3.
U tavu s povrćem vratiti meso, poklopiti i dinstati 15-tak minuta na tihoj vatri dok meso ne ispusti svu tekućinu. Onda dodati ajvar, ljutu crvenu papriku i papar, pa uliti malo temeljca ili vode. Kuhati otprilike sat vremena. Na kraju po potrebi dosoliti.
Gotovo jelo treba imati gusti umak.
srijeda, 25. svibnja 2016.
NAJSLAĐA PILETINA KOJU ĆETE PROBATI....PILEĆA MUĆKALICA...
12:37
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar