utorak, 10. svibnja 2016.

NAJMEKŠE LEPINICE KOJE SAM DO SADA PROBALA...DJECA ĆE SE OBRADOVATI SA OVIM RECEPTOM



Ove lepinice bih mogla jesti svaki dan,onako vruce bez icega ili sa kajmakom,sirom i suhim sirom i uz neku salaticu,savrsene su.
Sastojci
    200 ml toplog mlijeka
    150 ml mlake vode
    1 kesica kvasca
    1 kasicica secera
    150 gr grckog jogurta
    1 jaje

   
2 kasicice soli
    600 gr brasna
    ulje za przenje
    kajmak,sir,suhi sir..

Priprema
    U zdjeli izmijesati mlijeko,vodu,secer i kvasac i ostaviti 5 min.Dodati jogurt,jaje i brasno pomijesano sa soli.Mikserom sa nastavcima za tijesto mijesiti 7-8 min da se dobije mekano,glatko i malo ljepljivo tijesto.

   
Pokriti cistom krpom i ostaviti da naraste.Naraslo tijesto istresti na brasnom posutu podlogu,premijesiti ga i podijeliti na 8 loptica.U tavu nasuti ulja da pokrije dno tave.Svaku lopticu razvaljati na 0,5 cm i peci na ulju po par minuta sa obje strane da porumene.
Posluživanje
Sluziti uz kajmak,sir,suhi sir

0 komentari:

Objavi komentar