utorak, 17. svibnja 2016.

MAFINI OD JAGODA UKUSNIJI OD DRUGI


Potrebno vam je:
1/4 čaše ulja
1/2 čaše mleka
1 jaje
1 čaša (ili malo više, po ukusu) seckanih  jagoda
1 3/4 čaše brašna


1/2 čaše šećera
prašak za pecivo
vanilin šećer (ili ekstrakt vanile)
malo sol
Priprema
Naseckajte jagode na ovakve komadiće.
U jednoj činiji umutite jaje
pa mu dodajte ostale tečne  sastojke: ulje i mleko.
Lepo izmutite i odložite.
U drugoj posudi iskombinujte praškaste sastojke i jagode.


Promešajte i njih. Nemojte žicom kao ja ovde, ja sam se prešla. Koristite kašiku ili varjaču.
U suve sastojke dodajte tečne.
I onda sve lepo promešajet dok ne dobijete ujednačenu masu.
Sada sipajte testo u pripremljene kalupove za mafine.
Ubacite u zagrejanu rernu i pecite oko 20 minuta na 220 stepeni, odnosno dok ne narastu i porumene.

0 komentari:

Objavi komentar