Sastojci:
6 tikvica
2 male kasike soli
Za pohovanje
4 bjelanceta
2 kasike vode
1.5 solja brasna (solja 250 ml)
1 mala kasika bijelog luka u prahu
1/4 male kasike bibera
1/4 male kasike soli
1/2 solje parmezan sira
2 solje krusnih mrvica(ja sam koristila JapanskePanko mrvice)
10 tak kasika ulja
Priprema:
Tikvice oguliti,presjeci na pola i svaku polovinu presjecu uzduz na 3 dijela. Staviti u cjediljku,posoliti i ostaviti da odstoji i cijedi se oko pola sata. Nakon pola sata oprati tikvice i ocijediti ih od viska vode Vecu tepsiju obilato premazati uljem i staviti na stranu.
Tikvice prvo uvaljati u mjesavinu brasna,parmezana i zacina,pa u umucena bjelanca u koja ste dodali 2 kasike vode i na kraju u krusne mrvice. Tikvice poredati u tepsiju,poprskati ostatkom ulja i peci na 210 stepeni 35 minuta ili dok fino ne porumene.
ponedjeljak, 16. svibnja 2016.
LAGANI RUČAK U KOME ĆE UŽIVATI CIJELA PORODICA
15:05
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar