Sastojci
300gr keksa(petit,digestiva ili plazma)
125gr maslaca
Krema:
800 gr čvrstog jogurta
400 ml vrhnja za slag
2-3 kasike secera u prahu
2 kesice limun secera
1 zelatina
Preljev:
oko 400gr voca(jagode,sumsko)
4-5 kasika secera
1 preljev za torte
malo vode
Vocna krema 2:
oko 400gr voca
4-5 kasika secera
vode
30gr gustina
Priprema
1.
Za 20-ak časa:
Kekse samljeti ,a maslac otopiti pa sve izmjesati,ako se mrvi dodati malo mlijeka.
Za kremu izmiksati vrhnje sa secerom i limun secerom pa dodati jogurt.Zelatinu napraviti po uputama pa dodati u kremu.
Za vocni preljev zamrznuto se voce pospe secerom doda malo vodi oko 1-2 dl pa se prokuha ..kad omeksa stapnim mikserom se malo usitni a i ne mora pa se u malo vode razmuti preljev za torte i doda u voce i jos kratko prokuha.
U case staviti po 1 kasiku keksa pa drugom malo uzom casom pritisnuti dno da se poravna,kreme 2-3 kasike i kad se vocni preljev prohladi sipati na kremu i ohladiti.
2.
Ako radite drugu kremu voce secer i malo vode se prokuha i usitni se do pola stapnim mikserom i u malo vode se doda gustin i ukuha se sa vocem kao puding...isto kad se prohladi sipa se po kremi.
Zašto lažete o vremenu spravljanja deserta?
OdgovoriIzbrišiMožda će se za ovaj desert odlučiti netko tko je početnik i upropastiti namirnice i baciti novce zbog vaših laži
OdgovoriIzbriši