Sastojci
500 gr pilećih prsa
200 gr graška
200 gr mrkve
100 gr korijena celera
1/2 vezica peršuna
1 glavica crvenog luka
2 čehna češnjaka
4 velike kašike krušnih mrvica
5 velikih kašika ulja
0,5 dcl pasiranog paradajza,
sol
papar
Način pripreme
Crveni luk sitno nasjeckati, dodati ulje, protisnuti češnjak I lagano prodinstati.
Dodati piletinu isječenu na male kockice. Kada je piletina malo zapečena posoliti I popapriti po želji.
Podliti sa 200ml vode.
Na meso koje je dopola propirjano dodati mrkvu I celer narezane na kockice.
Nakon pet minuta dodati grašak I pirjati sve zajedno dok ne omekša. (povrće ne treba prekuhati)
Na kraju dodati sitno icjeckani list peršuna, pasirani paradajz I krušne mrvice.
srijeda, 11. svibnja 2016.
DANAŠNJI RUČAK SVIMA SE DOPAO A VJERUJEM DA ĆE I VAMA....GULAŠ OD PILETINE
07:05
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar