Sastojci
Bjelanjci 70 g
Sitno mljeveni bademi 80 g
Šećer u prahu 120 g
Kristal šećer 50 g
Žuta prehrambena boja
Punjenje: Čokoladni ganache, marmelade, nutelle, ili što god imate pri ruci i volite.
Recept
I dalje preporučujem da kupite gotove usitnjene bademe. Tek ako ih nema probajte ih usitniti doma.
Ako se pretvore u ljepljivu masu pomiješajte ih s šećerom u prahu i protisnite kroz sito kako bi dobili jednako usitnjeni prah.
Žutanjke iz jaja pojedite, a bjelanjke i kristalni šećer istucite u čvrsti snijeg. Pred kraj dobivanja snijega dodajte jestivu boju.
Znalci kažu da prilikom pečenja boja malo izblijedi, pa slobodno snijeg pobojajte jače nego želite da vam Macaronsi u konačnici izgledaju.
U obojani snijeg dodajte prosijani šećer i mljevene bademe te ručno lagano zamijesite smjesu. Pazite da ju ne pretučete previše jer onda vam se neće htjeti lijepo napuhnuti.
Kada je smjesa gotova pomoću vrećice za istiskivanje ili silikonske pumpice istisnite smjesu na papir za pečenje ili silikonski kalup.
Lupite protvanom nekoliko puta o stol da iz smjese izađu mjehurići te ostavite Macaronse na zraku oko 40 minuta prije stavljanja u pećnicu.
Pecite ih na 150 stupnjeva 15 minuta, te ih nakon vađenja van ostavite da se ohlade prije nego ih počnete premještati i puniti.
Na kraju ih napunite sa željenim punjenjem i to je to
utorak, 17. svibnja 2016.
BRZI KEKSIĆI UKUSNIJI NEGO KUPOVNI
12:06
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar