petak, 22. travnja 2016.

ZAČARANA JAJA OVO DEFINITIVNO TRBATE PROBATI A SVAKO ĆE VAS PITATI PA KAKO STE OVO NAPRAVILI

začarana jaja
Sastojci
po želji jaja
raznovrsno povrće (grašak, mrkvica, kukuruz, peršin, paprike)


želatina u prahu ili listićima

Priprema
1.
Jajima razbijte vrh, odstranite ljusku na vrhu i iscijedite jaje van.
2.
Ljusku dobro operite vrućom vodom, a povrće nasjeckajte na kockice i skuhajte u posoljenoj vodi (možete dodati i malo Vegete).
3.
Želatinu pripremite prema uputi na pakiranju.
4.


Povrće ocijedite, ohladite i prema vlastitoj želji punite unutrašnjost jajeta.
5.
Zalijte povrće pripremljenom želatinom do vrha, stavite u kutiju za jaja i ostavite na hladnom nekoliko sati (najbolje preko noći) da se dobro stvrdne.
6.
Oprezno ogulite ljusku od jajeta i vaše začarano jaje je tu
Posluživanje
Ovo sam radila prvi puta za prošli Uskrs i svima se izgled ovih jaja jako svidio. Ideju sam “skinula” sa neta, ali tamo je majstor radio prave slikice pomoću povrća u jajetu – i vi možete pokušati, ja za to nisam imala strpljenja! Inače možete napraviti hladetinu po nekom svom receptu koji volite, a vidjela sam i jedan interesantan koji je objavila nadazelena izaberite svoju verziju, “princip je isti, sve su ostalo nijanse…”I još samo jedna mala napomena – nemojte pretrpati jaje povrćem jer ako to učinite neće biti dovoljno želatinasto pa će vam se raspadati prilikom guljenja (to se meni prvi puta dogodilo)!

0 komentari:

Objavi komentar