Sastojci
po želji jaja
raznovrsno povrće (grašak, mrkvica, kukuruz, peršin, paprike)
želatina u prahu ili listićima
Priprema
1.
Jajima razbijte vrh, odstranite ljusku na vrhu i iscijedite jaje van.
2.
Ljusku dobro operite vrućom vodom, a povrće nasjeckajte na kockice i skuhajte u posoljenoj vodi (možete dodati i malo Vegete).
3.
Želatinu pripremite prema uputi na pakiranju.
4.
Povrće ocijedite, ohladite i prema vlastitoj želji punite unutrašnjost jajeta.
5.
Zalijte povrće pripremljenom želatinom do vrha, stavite u kutiju za jaja i ostavite na hladnom nekoliko sati (najbolje preko noći) da se dobro stvrdne.
6.
Oprezno ogulite ljusku od jajeta i vaše začarano jaje je tu
Posluživanje
Ovo sam radila prvi puta za prošli Uskrs i svima se izgled ovih jaja jako svidio. Ideju sam “skinula” sa neta, ali tamo je majstor radio prave slikice pomoću povrća u jajetu – i vi možete pokušati, ja za to nisam imala strpljenja! Inače možete napraviti hladetinu po nekom svom receptu koji volite, a vidjela sam i jedan interesantan koji je objavila nadazelena izaberite svoju verziju, “princip je isti, sve su ostalo nijanse…”I još samo jedna mala napomena – nemojte pretrpati jaje povrćem jer ako to učinite neće biti dovoljno želatinasto pa će vam se raspadati prilikom guljenja (to se meni prvi puta dogodilo)!
petak, 22. travnja 2016.
ZAČARANA JAJA OVO DEFINITIVNO TRBATE PROBATI A SVAKO ĆE VAS PITATI PA KAKO STE OVO NAPRAVILI
01:43
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar