Sastojci
250 - 300 g keksa petit beure
1, 5 kg naribanih jabuka
50 ml vode
200 g kristal secera
3 kesice Vanila puding Dolcela
300 ml vode
cokolada za preliv
Puding okus vanilija
Priprema
1.
Oguliti jabuke pa ih naribati na krupnoj trenici . Staviti jabuke u vecu serpu , dodati vodu i secer i pirjaniti ih oko 8 - 10 min ( ja volim da ostanu i cele jabuke i da se skroz ne raspadnu ) . Rastvoriti puding u hladnoj vodi i sjediniti sa jabukama , nastaviti sa kuvanjem na tihoj vatri oko 2-3 min uz stalno mesanje . Kada se smesa zgusnula skinuti sa vatre i jabuke malo prohladiti .
2.
Tepsiju velicine 20 x30 cm obloziti papirom za pecenje .
Redjati po papiru keks petit beure da se pokrije dno tepsije. Preko keksa sipati polu ohladjene jabuke , a po jabukama ponovo staviti keks da pokrije celu povrsinu . Kolac ohladiti pa ga preliti otopljenom cokoladom ili napraviti ganaz od cokolade i tecne slatke pavlake . Kada se cokolada stegne seci kolac i sluziti .
četvrtak, 14. travnja 2016.
OMILJENI KOLAČ MOG MUŽA RECEPT I ZA MANJE ISKUSNE DOMAĆICE JER SIGURNO USPIJEVA
00:59
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar