četvrtak, 21. travnja 2016.

MNOGE SAM RECEPTE PROBALA ALI ZA DORUČAK JE OVO IDEALNO BUKVALNO MRVICE SE POJEDU SA TANJIRA


Probala sam dosta recepata od kroketa, neki su mi bili tvrdi, neki gnjecavi....S ovim receptom su mi nekako najbolji. Meki, vazdušasti..

SASTOJCI
250 gr Krompira
1 kašičica soli
1 jaje
2 kašike kiselog vrhnja
1 kašika mlijeka


1/4 kesice praška za pecivo
20 gr margarina
70 gr brašna
1 kašika octa
vegeta
prezla
ulje
začini po želji

PRIPREMA
Skuvati krompir sa kašičicom soli. Skuvan krompir izgnjiječiti u pire i dodati margarin, vrhnje, ocat i  mlijeko. Dobro izmiješat.

Dodati vegetu i začiniti po želji. Brašno pomiješati sa praškom za pecivo i sipati polako u smjesu. Dobro izmiješat i izgnjiječiti.
Špric pouljiti i puniti smjesom. Istiskati i sjeći na željenu veličinu. Uvaljati u prezlu. Pržiti u ulju, najbolje u fritezi ako imate.

0 komentari:

Objavi komentar