nedjelja, 13. ožujka 2016.

UMOTAN ĐUMBIR – LIJEČI JAK KAŠALJ I UKLANJA SLUZ IZ PLUĆA U SAMO JEDNOJ NOĆI ,POSEBNO DOBRO ZA DJECU!


Kašalj i hladne su manjih bolesti, ali oni su prilično iritantan i dosadan. Kašalj nas čini u stanju koncentrirati i to je smetnja za ljude oko nas. Čak i teško je to neugodno iskustvo, to je podnošljivo tokom dana. Vidjet će se složiti da je to potpuno drugačije iskustvo noću, pogotovo ako je to nas držeći se nakon napornog dana na poslu. Deco, posebno pate od hladnoće i dimnih jer njihov imunitet nije dovoljno snažan u borbi protiv virusa.
Pomislili biste da je kašalj sirup je savršeno rješenje, ali većina kašalj sirupa potiskuje samo prenos signala u mozgu koji izaziva kašalj. Oni obično sadrže kodein i dekstrometorfan, dva glavna sastojke koji vam pomoći spavati, i izazvati određene neželjene efekte kao što su pospanost, glavobolje, i brzo srce aktivnosti.
Mi bih preporučio da probate ovaj prirodni domaći oblozi.
Šta su Honey Oblozi?
Med se često koristi kao dom lijek za liječenje raznih problema u rasponu od suhe kože do detoksikacije organizma. Još jedna ideja koristi meda za liječenje kašlja. To će također pomoći istjerati sluz iz pluća. Ovaj tretman se može koristiti za djecu, kao i odrasle osobe.
Kako napraviti Honey Wrap da Treat Kašalj?


Možete napraviti spavanja med folijom brzo i lako u samo nekoliko jednostavnih koraka i za tu svrhu trebat će vam:
med
Maslinovo ulje
salveta
gaza
brašno
Band-Aid ljepljiva traka
Upute:
Pomiješajte brašno sa malom količinom meda, tako da ćete dobiti mješavinu za oblog, koji ne bi trebalo da se drži ruke.
Dodajte malo maslinovog ulja i zatim ga ponovo roll u nekim brašno.
Postavite mješavina na salveti, i umotati u gazu.
Pričvrstite ga na prsa ili leđa, koristeći ljepljivu traku gips, a nakon toga put na pidžamu.
U slučaju djece, držati veo na njih oko 2-3 sata prije odlaska na spavanje.


Odrasli treba da se oblozi na cijelu noć i zaštite njihovih listova jer će se znojio dosta. Tu apsolutno nema nuspojava, ali će djeca biti sigurni da je oblozi ne izazivaju ozljede kože.
Singapur mama, Rachel Lim, pokušao je med folijom na svoje dijete i dijeli se na Facebook da je izuzetno efikasan.
Umjesto maslinovog ulja, ona koristi djevičansko kokosovo ulje i dodao đumbir sok u med-brašna mješavina.
U svom Facebook post, ona je rekla: “Obično o 2-3hrs u snu [njene bebe], on će početi kašalj obilno i kukaju. Sinoć sam zalijepiti folijom za 4 sata, nisam ništa čuo od njega, no nosne blok, ne phelgm zvuk također! Kroz cijelu noć ni jedan kašalj od njega. ”
Ginger, kao što su med, već dugo koriste tradicionalne praktičari medicini za ublažavanje kašlja i upalu grla i to je također jedan od najboljih domaćih pravnih sredstava za zagušenja grudi.

0 komentari:

Objavi komentar