Sastojci
3/4 solje mlijeka
100g putera
3 solje brasna
1 kasika Instant suhi kvasac Dolcela
1 cajna kasika soli
1/2 solje secera
2 umucena jaja
ribana korica 1 limuna
Nadjev od sira
250g Philadelphia sira (ili slicnog)
2 kasike secera
2 zumanca
1 Vanilin šećer Dolcela
*solja je od 250ml
Priprema
1.
Pomjesati brasno sa instant kvascem (prosijati ili izmiksati sa zicom za kolace). Staviiti milijeko da prokuha. U zdjeli u kojoj ce se zamjesiti tjesto staviti puter, so i secer. Preliti vrucim mlijekom, mjesati dok se puter otopi i ostaviti da se hladi dok ne bude mlako. Dodati 1 solju brasna, mjesati; dodati umucena jaja, koricu od limuna a zatim preostalo brasno. Izmjesati dobro. Prekriti zdjelu i ostaviti u frizider 4 sata.
Podijeliti tjesto na 4 dijela. Na pobrasnjenoj povrsini razvuci svaki da se formira pravougaonik. Isjeci na 6 kocki. Filovati nadjevom, sastaviti krajeve u sredini i pritisnuti zajedno.
Poredati na pomasceni pleh ili prekriven papirom za pecenje. Premazati umucenim bjelancetom i ostaviti 30 minuta. Ne treba prekriti. Peci na 230C 12-15 minuta.
*Ako volite sladje mozete uvaljati u secer u prahu.
0 komentari:
Objavi komentar