srijeda, 23. ožujka 2016.

SEČENICA SVAKO KO PROBA TRAŽI RECEPT A POGODNA I ZA BLAGDANE


Još jedna vrsta starinske pite za one koji to vole…
Sastojci
5 čaša brašna
1/2 kvasca
3 kašičice soli
voda


ulje, mast
oko 200gr sira

Priprema
1.
Od brašna, soli, kvasca i vode zamesiti testo srednje tvrdoće.
Podeliti ga na 10 loptica.
2.
Svaku lopticu razvući oklagijom. Po 2 kruga spojiti uljem (Ja pomešam malo rastopljene masti i malo ulja). Dobije se 5 malih kora.
3.


Svaku takvu koru još malo razvući oklagijom u veličini tepsije.U podmazanu tepsiju br.28 stavim jednu koru, namažem je uljem i pospem mrvljenim sirom. Tako sa svim korama. Zadnja se ne posipa sirom.
4.
Kad se završi ređanje, pita se iseče na kocke i premaže uljem. Treba malo da odstoji pre pečenja.

1 komentar:

  1. Dali moze umesto sira mlevenog mesa staviti? Hvala na rezept i pozdrav.

    OdgovoriIzbriši