četvrtak, 17. ožujka 2016.

PUNJENI MESNI ROLAT IDEALAN ZA DORUČAK A I ZA RUČAK


Sastojci
600g svinjskog mlevenog mesa
100g mozzarelle
100g dimljene pecenice
1 jaje
2 kasike prezle
1 kasika ulja
1 kasicica vegete


1 kasicica mlevene slatke paprike
pola kasicice soli
trecina kasicice bibera
2 cena belog luka

Priprema
1.
U cinju staviti mleveno meso, dodati zacine, ispasiran beli luk, jaje i prezle i dobro sjediniti smesu. U posebnu cinju izrendati mozzarellu.
2.
Od alufolije napraviti pravougaonik i nauljiti ga. Preko folije staviti meso i rastanjiti ga na debljinu prsta. Na sredini staviti tanko isecenu pecenicu i preko nje izrendani sir.


3.
Pomocu folije napraviti veknicu tako, da sir i pecenica budu u sredini.
4.
Sve zajedno sa folijom prebaciti u pleh, prekriti alufolijom (probusiti je na nekoliko mesta, tako da para moze da izadje). Peci u zagrejanoj na 180 stepeni rerni oko 45 minuta, posle toga skinuti foliju i zapeci jos malo.
Posluživanje
Ukusno i toplo, i hladno.

0 komentari:

Objavi komentar