utorak, 15. ožujka 2016.

OVO JELO SVI VOLE, A JAKO JE JEDNOSTAVNO I UKUSNO..I PRILIČNO JEFTINO..PROBAJTE!


Sastojci
    4 kom tikvica
    3 kom jaja
    150 gr feta sira

 
 1 dcl mlijeka + kasika - dvije pavlake
    1 kasika brasna
    so i bijeli biber

Priprema
    1.
    Oprane tikvice izrezati po duzini nozicem za sir ili, kako moja Toda kaze, "stedljivim nozicem" :-)) na tanke snitice.
    2.
    Na radnu povrsinu polozite jednu sniticu, od  polovine nastavite drugu, tako trecu i cetvrtu sniticu. Na pocetak stavite komad feta sira i rolajte cijelom duzinom vodeci racuna da zvrk nije previse stegnut. Slozite zvrkove u vatrostalnu zdjelu premazanu masnocom, i ubacite u zagrijanu rernu na nekih 15 do 20 minuta pecenja.

 
3.
    Jaja, mlijeko, pavlaku, brasno, so i mljeveni bijeli biber izmutite u posebnoj zdjelici. Mozete dodati mrvljeni (sitni) sir ili, ako vam vise pase, narendati zuti, topljivi, po svom izboru. Sve izmijesati i preliti preko zamotuljaka, vratiti u rernu i peci dok ne porumeni.
    Ukupno pecenje je oko 40 minuta, 20 plus 20!
    Posluživanje
Uz ovo mozete sluziti kiselo mlijeko, jogurt ili kefir, dodati neku salaticu i eto kompletnog obroka.
Ako bas ne mozete bez mesa, piletina ili riba bili bi idealni dodatak zvrkovima!

0 komentari:

Objavi komentar