nedjelja, 20. ožujka 2016.

ODLIČAN RUČAK U KOME ĆE SVI UŽIVATI: KREMASTI KROMPIR ZAPEČEN SA SIROM

Kremasti krompir zapečen sa sirom
Krompir u kombinaciji sa bijelim lukom i vrhnjem za kuhanje,zapečen sa sirom i susamom.
Sastojci  
3 srednja krompira
2 cehna bijelog luka
200 ml vrhnja za kuhanje


pola kasicice muskatnog orascica (nije obavezno)
100gr izrendanog kackavalja
2-3 kasike susama
so

Priprema
1.
Krompir oguliti,oprati i isjeci na tanke kriske. Smjestiti ga u jednu dublju posudu,posoliti i dobro izmijesati sa izrendanim ili izgnijecenim bijelim lukom. Sve zajedno istresti u posudu za pecenje. Preliti sa vrhnjem za kuhanje i staviti foliju. Peci 35 minuta na 180 stepeni.
2.


Zatim izvaditi iz pecnice,skinuti foliju i posuti sa izrendanim sirom. Preko sira rasporediti susam i ponovo peci bez folije oko 15 minuta da sir fino porumeni.

0 komentari:

Objavi komentar