ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

NAJUKUSNIJE PIROŠKE KOJE SAM PROBALA A POGODNE I ZA ZAMRZAVANJE

piroške
Sastojci
3 blago umućena jaja
300g sitnog sira
200ml ulja
180g kiselog mleka
40g kvasca razmućenog u 100ml vode i 100ml mleka


1 kašičica soli
1 kašičica sirćeta belog
oko 1100g brašna
1 prašak za pecivo
ulje za prženje

Priprema
1.
Staviti kvasac da nadođe u mleku i vodi (toplo)
2.
Ulupati blago jaja, dodati sir, ulje, kiselo mleko, so pa dodati pola brašna, prašak za pecivo, kvasac i sirće.
3.
Sve umutiti ručno pa postepeno dodavati brašno dok se ne dobije glatka masa.
4.


Odmah staviti u frižider u kesu na 60 minuta. Ne čeka se da naraste.
5.
Razviti oglagijom na oko 1.5-2 cm i seći pravougaonike 12cm x 3 – 4cm.
6.
Spuštati na vrelo ulje. Ređati na žicu od rerne koju ste stavili na pleh od rerne da se lepo ocede i prosuše na vazduhu zbog lepe hrskave korice.
7.
Mogu da se zamzavaju.

0 komentari:

Objavi komentar