Ovo je brz ručak s kojim nemate puno posla niti stajanja u kuhinji i kao takav idealan je za vruće ljetne dane. Probajte, sigurno će vam se svidjeti!
Potrebno:
40 dag tjestenine Fioli češljanci (ili neke druge “tvrđe” tjestenine)
pileći bataci i bijelo meso (ne navodim količinu jer je to individualno i ne mijenja okus jela)
1 luk
1/2 tikvice
4-5 tankih šnita suhog vrata
4 žlice kiselog vrhnja
2 žlice gustina
vegeta, sol, papar
Priprema:
Batke posoliti i pržiti na ulju sa svih strana dok se ne za zlate.
Dodati nasjeckani luk i tikvicu, kratko propirjati s mesom, pa podliti sa cca 2 dl vode. Povegetiti i papriti pa uz povremeno dolijevanje vode pirjati oko 40 min.
U posudici razmutiti vrhnje sa malo vode i gustina, pa to uliti k mesu. Još kratko propirjati. Dodati sitno kosani peršin.
Poslužiti uz kuhanu tjesteninu Fioli ili neku drugu tjesteninu po želji i miješanu salatu.
srijeda, 30. ožujka 2016.
NAJSOČNIJA PILETINA U KRALJEVSKOM UMAKU ZA PRSTE POLIZAT
08:54
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar