Sastojci
300 g šećera
300 ml vode
1 kesica vanilin šećera
450 g mljevene plazme (ili nekog drugog keksa)
200 g margarina
Glazura:
150 g čokolade za kuhanje
30 g margarina
I još:
malo mlijeka
5 karamela
Priprema:
Karamelizirati šećer, pa preliti vodom. Dodati i vanilin šećer. Na laganoj vatri kuhati, da se karamel otopi. Dodati margarin, pa maknuti sa vatre. Kad se margarni otopi, dodati mljeveni keks, pa sve dobro sjediniti. Sipati masu u pleh (33 x 23 cm).
Otopiti čokoladu i margarin, pa preliti preko karamel smjese. Ostaviti da se glazura stegne. Karamele preliti sa par kašika mlijeka, pa otopiti. Prohladiti, pa preliti preko čokoladne glazure. Ostaviti da se ohladi i stegne, pa rezati na parčad!
ponedjeljak, 21. ožujka 2016.
KARAMEL ŠTANGLICE JEDNOSTAVNO I BRZO UZ KAFU IDEALNO
10:38
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar